Jouluviikon fiilikset

Nyt on kuulemma jouluviikko mutta tuntuu että kaikki on vielä kesken. Meillä on molemmilla ollut paljon tekemistä ja ajateltavaa ja päätimme kirjoittaa tämän viikon fiiliksistä.

 

Mikä on mietityttänyt?

Anna: Täytyy myöntää että olen miettinyt tällä viikolla loppujen lopuksi aika itsekeskeisesti omaa 22- vuotiasta elämääni. Sitä millainen olen, mitä kokemuksia haluan ja tarvitsen kasvaessani ihmisenä. Onko kansainvälistyminen ja yksin oleminen avain itsensä löytämiseen ja hyväksymiseen vai se, että sopeutuu eri tilanteisiin toisten kanssa? Aika varmasti molemmat, tiedän. Mutta joskus todellisuus vaan hämmentää ja se, että kaikesta on itse vastuussa ja valinnat ovat mun valittavissa.

Maria: Joululahjojen ostaminen. Tänä vuonna on tuntunut erityisen paljon siltä, etten tarvitse mitään ylimääräistä, ja koko kulutusjuhlan luonne on alkanut ahdistaa. Silti olen ostanut muutamia lahjoja, mutta myös antanut hyväntekeväisyyteen. Lahjojen antamisesta saa niin paljon iloa itselleenkin!

Mikä stressaa?

Anna: Opiskelu. Opintopisteet. Niin se vaan menee, eikä tullut 30 opintopistettä täyteen sitten tältäkään syksyltä.  Vähän myös se, että kotona pitäisi siivota. Aika arkiset asiat siis, mutta olen tajunnut että kun ympäristö ja opiskeluaikataulut ovat hallinnassa, on helpompaa olla perillä myös ajatuksista ja siitä miltä tuntuu.

Maria: Tällä hetkellä stressaa opinnot, mutta eivät nekään onneksi niin kauheasti. Tänään vielä viimeinen essee valmiiksi ja sitten aion kuitenkin unohtaa opiskelun viikoksi. Vuodenvaihteen jälkeen täydellä energialla kandin ja niiden muiden miljoonan asian kimppuun.

Mitä odotat?

Anna: Odotan kevättä. Tiedossa on myös jo pari matkaa niin poikaystävän kuin ystävienkin kanssa. Odotan että elämä menee eteenpäin koska tulevaisuus tuntuu aika konkreettiselta vaikka elämäntilanteeni on tietysti sellainen, että läheiset ihmiset ovat ympäri maailmaa ja opinnot itsenäisiä. Mutta uskon että keväällä on hyvä mahdollisuus olla valoisa!

Maria: Ensi viikon Krakovan reissua! Pääsee irtautumaan arjesta kunnolla, kun vaihtaa maisemaa ja viettää uutta vuotta rakkaiden ihmisten seurassa <3 Ja hieman odotan myös jo maaliskuun reissua ystävien kanssa!

Mistä olet ollut onnellinen?

Anna: Rakkaudesta. Aika klisee pakko myöntää. Mutta olen tällä viikolla hämmästänyt taas uudelleen siitä kuinka hyväksyviä ja tärkeitä läheiset ihmiset oikeasti ovat ja olen tällä viikolla myös nähnyt ystäviäni eri ajoilta ja tajunnut kuinka onnellinen sitä onkaan kun elämässä on sellaisia ihmisiä jotka jakavat samat ajatukset ja arvot ja jotka opettavat mulle koko ajan uutta. Tuntuu turvalliselta ja lämpimältä.

Maria: Siitä, että ympärillä on niin paljon ihania ihmisiä. Eilen illan viettämistä opiskelukavereiden kanssa ja tänään samat suunnitelmat lukiokavereiden kanssa. Olen onnellinen, että omistan niin monta hyvää ystävää <3

Viikon keskustelunaihe?

Anna: Varmaankin yksilöllisyys ja individualismin käsite. Se, että kuinka nykymaailmassa oma itse täytyisi nostaa jalustalle ja olla valmis luopumaan jostain rakkaasta vain sen takia, että koittaa todistaa olevansa motivoitunut ja paras yksilö. Ihmiset ovat kuitenkin yhdessäeläjiä ja toisilta saa aikaa ja ajatuksia kun toisille antaa aikaa ja ajatuksia. Ja kun tuntuu hyvältä, on aikaa ja motivaatiota myös totetuttaa itseään ja antaa itsestään paljon myös asioille joiden parissa haluaa tehdä töitä.

Maria: Tulevaisuudensuunnitelmista on puhuttu paljon viime aikoina vähän kaikkien kanssa. Tulevaisuus tuntuu tällä hetkellä hämmentävältä ja vähän kaukaiseltakin. Mutta silti se tuntuu olevan täynnä mahdollisuuksia, joita ei malttaisi odottaa tapahtuvan.

Mitä päällimmäisenä mielessä?

Anna: Viikon sisään nautittu ainakin kymmenes glögilasillinen, pian koittava kotimatka Kuopioon sekä se, että selkeästi on vuoden pimein päivä. Onneksi on lämpimiä kauniisti valaistuja kahviloita!

Maria: Gaggui kahvilan ihanan rauhallinen ja jouluinen tunnelma <3

 

Hyvää jouluviikkoa!

-Anna ja Maria

 

kuvat: Joonas Laine