VALUE ja me

Saimme viime kesänä idean perustaa yhteinen blogi ja mietimme kahvikupin äärellä jo heinäkuussa sille teeman ja aiheita, joista kirjoittaa. Blogin teemaksi nousi meille molemmille tärkeä kestävä kehitys ja sen ympärille kuuluvat asiat. Tämä laaja aihe oli helppo päättää, sillä molemmilla on intohimo siihen liittyviin tärkeisiin asioihin todella monipuolisesti. Seuraavaksi kuitenkin koitti se ensimmäinen ja vaikein konkreettinen asia, blogin nimen valitseminen.

Päätimme pitää työpalaverin Marian luona. Ostimme hyvää aamiaista ja Maria toi pöytään ison lehtiön ja inspiraatioksi värikyniä. Muutaman tunnin ja lukuisten nimiehdotusten, sanojen, kirjain- ja sanayhdistelmien jälkeen, täyteen kirjoitetulla A3:lla näimme blogimme nimen: VALUE.

Value – arvo, merkitys, arvostaa, arvioida, pitää arvossa

VALUE ei mielestämme vain kuulostanut ja näyttänyt sanana kauniilta (yhtenä kriteerinä oli, että nimen tulee olla kaunis), vaan sanan suomennos ja merkitys sopii blogimme tarkoitukseen. Value tarkoittaa jotain, mitä pitää arvossa. Meille näitä ovat ihmisoikeudet, eettisyys, luonto ja sen kunnioitus, erilaiset kulttuurit sekä kaikki pyrkimykset kestävämmän ja turvallisemman tulevaisuuden saavuttamiseksi.

VALUE kuulostaa kivalta sanottuna suomalaisittain ja tietenkin lausuttuna myös englanniksi. Sanana se tosiaan kääntyy suomeksi moniin niihin tarkoituksiin, mitä kestävästä kehityksestä haluamme tietää, oppia ja jakaa. On arvokasta vaikuttaa, pidämme arvossa ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta, luontoa ja eettistä toimintaa sekä haluamme arvioida yritysten vastuuta. Lisäksi vahvasti uskomme, että meidän kaikkien arvo maailmassa on samanlainen. Tätä kaikkea on VALUE niin blogina, kuin nimensä merkitykseltäänkin.

 

Sitten vähän enemmän meistä!

3 asiaa, jotka ilahduttavat minua:

Anna: musiikki, rakkaiden kanssa vietetty aika ja aurinkoiset kesäillat

Maria: hyvä ruoka, poikaystävän seura ja ystävien kanssa hengailu

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä:

Anna: paljon opiskelua, viimeistellä kaikki järjestöhommat tältä vuodelta, hankkia vielä pari joululahjaa

Maria: kirjoittaa essee, lukea tenttiin ja kirjoittaa sähköposti tapaamisen sopimisesta blogia varten

3 asiaa, joista puhun usein:

Anna: epätasa-arvosta, stressistä, kandiaiheestani

Maria: ravinnosta, omista mielipiteistäni, opiskeluun liittyvistä asioista

3 asiaa, joista unelmoin:

Anna: ihmisten ja maailman auttamisesta, matkustamisesta, palkallisesta työharjoittelusta

Maria: ulkomailla asumisesta, oikeasti vaikuttamisesta minulle tärkeisiin asioihin, omasta perheestä

 

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille ja tsemppiä tekemiseen, pian tulee vapaapäiviä!

– Anna ja Maria

 

kuvat: Joonas Laine